با این مهارت‌ های نرم نظر کارفرما خود را جلب کنید

چکیده کوتاه مطلب

آیا تا به‌حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چرا همیشه کارفرما تنها گروه خاصی از افراد را برای موقعیت شغلی مدنظر انتخاب می‌کند و چه موردی نظر کارفرما را در رزومه بیشتر جلب می‌کند؟ صرف‌نظر از تجربه کاری، برخورداری از مهارت‌ های نرم همان موردی است که سبب تفاوت کاندیدهای مختلف برای یک موقعیت […]

آیا تا به‌حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چرا همیشه کارفرما تنها گروه خاصی از افراد را برای موقعیت شغلی مدنظر انتخاب می‌کند و چه موردی نظر کارفرما را در رزومه بیشتر جلب می‌کند؟ صرف‌نظر از تجربه کاری، برخورداری از مهارت‌ های نرم همان موردی است که سبب تفاوت کاندیدهای مختلف برای یک موقعیت شغلی یکسان می‌شود.

اما به‌راستی منظور از مهارت نرم چیست و چرا تا این اندازه اهمیت دارد؟ در حقیقت مهارت های نرم همان ویژگی‌های بین فردی هستند که وجود آن‌ها برای موفقیت در محیط کار الزامی است. با وجود این مهارت‌ها، افراد قادر خواهند بود که با دیگر همکاران خود در محیط کاری ارتباط برقرار کنند و پیشبرد تیم را رقم بزنند.

وجود این مهارت‌ها حتی برای مشاغل فنی نیز لازم است، ازاین‌رو کارفرماها همیشه به‌دنبال آن هستند که کارمندانی با این مهارت‌ها استخدام کنند یا این مهارت‌ها را در کارمندان فعلی و آینده خود ارتقا دهند.

بنابراین برای کسب موقعیت شغلی مدنظر خود، بهتر است بدانید که کارفرما به‌دنبال چه مهارت های نرمی است تا بتوانید روی این مهارت‌ها در رزومه، کاورلتر و مصاحبه‌های شغلی بیشتر تاکید کنید. برای آشنایی با برترین مهارت‌های نرم تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

منظور از مهارت های نرم چیست؟

مهارت‌های نرم شکل‌دهنده شخصیت، نگرش، انعطاف‌پذیری، انگیزه و رفتار شما در محیط کار هستند، در حقیقت همین مهارت‌ها به کمک کارمندان می‌آیند تا هر چه سریع‌تر با محیط کاری جدید تطبیق پیدا کنند. این مهارت‌ها به قدری اهمیت دارند که گاهی کارفرما با درنظرگیری آن‌ها برای حفظ یا ارتقای کارمند خود تصمیم‌گیری می‌کند.

مهارت‌های نرم با مهارت‌های سخت (اغلب تحت عنوان مهارت‌های فنی شناخته می‌شوند) تفاوت دارند، در بیشتر موارد ارزیابی مهارت‌های سخت ساده‌تر انجام می‌گیرد و یادگیری آن‌ها نیز آسان‌تر است. برای مثال بیایید کار یک نجار را با یکدیگر بررسی کنیم، برای یک نجار توانایی کار با اره برقی در حیطه مهارت‌های سخت قرار می‌گیرد و برقراری ارتباط موثر با همکاران و مشتریان یک مهارت نرم است.

بهتر است این موضوع را مدنظر قرار دهید که صرف‌نظر از شغل مدنظرتان در آینده، به چندین مورد از مهارت های نرم نیاز دارید، البته در صورتی که به‌دنبال ارتقا و حفظ موقعیت شغلی خود هستید.

شرط موفقیت در یک کار، تعامل صحیح با افرادی است که در محیط کاری با آن‌ها در ارتباط هستید. تعامل صحیح از جمله مهارت‌هایی است که اغلب کارفرماها به‌دنبال آن هستند. طبیعتا یادگیری روش تعامل صحیح با دیگران نیاز به زمان و هزینه دارد، ازاین‌رو کارفرما در همان ابتدا می‌خواهد که از بابت وجود این مهارت در کارمند آینده خود اطمینان خاطر پیدا کند.

فهرست برترین مهارت‌ های نرم از دیدگاه کارفرما

ازاین‌رو با توجه به اهمیت بالای مهارت‌های نرم، در ادامه فهرستی از این مهارت‌ها را برایتان آماده کردیم تا بتوانید روی این مهارت‌ها بیشتر کار کنید و روی آن‌ها در درخواست‌های شغلی، رزومه، کاورلتر و مصاحبه‌ها تاکید بیشتری داشته باشید.

مهارت ارتباط و تعامل (communication)

آیا از دسته افرادی هستید که در زمینه ارتباط با افراد در اجتماع به‌خوبی عمل می‌کنید، اگر این چنین است پس شما در دسته افرادی قرار می‌گیرید که نظر کارفرما آینده خود را جلب خواهید کرد.

مهارت ارتباط و تعامل صحیح در اغلب موقعیت‌های شغلی بسیار مهم است. شما باید بتوانید به‌خوبی در محیط کار با دیگر افراد ارتباط برقرار کنید، حال فرقی نمی‌کند طرف مقابل شما مشتری، همکار، کارفرما یا فروشنده باشد. همچنین باید از توانایی خوبی از مکالمه چه به صورت حضوری و چه کتبی برخوردار باشید تا بتوانید نظر طرف مقابل خود را جلب کنید.

شما همچنین باید بتوانید فردی باشید که خیلی خوب به گفته‌های طرف مقابل خود گوش می‌دهید. کارفرماها اغلب به‌دنبال افرادی هستند که در کنار این‌که ایده‌های خود را با دیگر همکاران خود به‌اشتراک می‌گذارند، به صحبت‌های دیگران نیز به‌خوبی گوش می‌دهند. مهارت گوش دادن در حیطه مشاغل خدمات مشتری بسیار مهم است.

از جمله مهارت‌ های نرم فرعی که به مهارت ارتباط مربوط می‌شود، می‌توان به مواردی از قبیل گوش دادن، مذاکره، ارتباط غیر کلامی، ارتباط کلامی، ارتباط دیداری، متقاعد کردن، سخنرانی عمومی، فهمیدن زبان بدن، مهارت‌های اجتماعی، داستان‌سرایی، نوشتن گزارش‌ها و پیشنهادها و مهارت نوشتاری اشاره کرد.

تفکر انتقادی (Critical Thinking)

فرقی نمی‌کند برای چه شغلی درخواست ارسال می‌کنید، کارفرما آینده شما بدوت تردید به‌دنبال این مهارت در شما است که بتوانید موقعیت‌های مختلف را به‌خوبی تجزیه و تحلیل کنید و تصمیم‌های آگاهانه بگیرید.

اگر کارتان در حوزه تعمیرات است یا معلم هستید و هر شغل دیگری، شما باید بتوانید مشکلات را درک کنید، تفکر انتقادی داشته باشید و راه‌حل‌هایی را برای هر مشکل درنظر بگیرید. از جمله مهم‌ترین مهارت‌های مربوط به تفکر انتقادی می‌توان به خلاقیت، انعطاف‌پذیری و کنجکاوی اشاره کرد، از دیگر مهارت‌های فرعی مربوط به تفکر انتقادی می‌توان مواردی از قبیل تطبیق‌پذیری، استعداد هنری، استعداد طراحی، تمایل به یادگیری، تفکر منطقی، مهارت حل مساله، مهارت تحقیق، تدبیر، توانایی فکر خارج از چارچوب تعیین شده و مهارت یافتن مشکل را برشمرد.

توانایی رهبری (Leadership)

شاید با خودتان فکر کنید که موقعیت شغلی که شما برای آن درخواست می‌کنید، ارتباطی به مدیریت و رهبری تیم ندارد و این مسئولیت شخصی دیگر است. اما برای هر موقعیت شغلی، کارفرما به‌دنبال آن است که اطمینان پیدا کند که شما به‌اندازه کافی توانایی دارید که در شرایط بحرانی تصمیم صحیح بگیرید و موقعیت و افراد را به‌خوبی مدیریت کنید.

این‌که بتوانید در شرایط سخت گام‌های آگاهانه بردارید، به‌طوری که به حل مشکل کمک کنید، از جمله ویژگی‌های مثبت است که کارفرما به‌دنبال این ویژگی در کارمندان آینده خود می‌گردد. به این موضوع توجه داشته باشید که اگر برای یک موقعیت شغلی می‌خواهید در مصاحبه شرکت کنید و از طرفی می‌دانید که این موقعیت جای پیشرفت بسیار دارد، به‌احتمال خیلی زیاد کارفرما می‌خواهد بداند که شما از توانایی رهبری برخوردار هستید.

از دیگر مهارت‌ های نرم مرتبط با رهبری می‌توان به مواردی از قبیل مدیریت و حل مشکلات و تعارض، تصمیم‌گیری، نمایندگی، آسان‌سازی، ارائه بازخورد مشخص، امیدبخش، رهبری و مدیریت، مدیریت بحث‌های پیچیده، مدیریت تیم از راه دور، مدیریت جلسات، مشاوره، ایجاد انگیزه در کارمندان، توانایی حل مساله و نظارت صحیح و اصولی اشاره کرد.

نگرش مثبت (Positive Attitude)

از دیگر مهم‌ترین مهارت های نرم می‌توان به توانایی نگرش مثبت در مسائل اشاره کرد. کارفرما همیشه به‌دنبال استخدام کارمندانی است که بتواند با دیگر اعضای تیم رابطه دوستانه برقرار کند، فعالیت‌های مربوط به تیم را از سر اشتیاق انجام دهد و تمام افراد تیم از وجود چنین فردی در کنارشان لذت ببرند. این را به‌خاطر داشته باشید که اگر در محیط کاری شما استرس زیادی حکم‌فرما است، توانایی مثبت نگه‌داشتن فضا بسیار اهمیت دارد. از جمله مهارت‌های مرتبط به نگرش مثبت می‌توان به اعتمادبه‌نفس، مشارکت، احترام، انرژی، اشتیاق، دوستی، صداقت، صبر و شوخ‌طبعی اشاره کرد.

کار گروهی (Teamwork)

یکی دیگر از ویژگی‌های مهم که بیشتر کارفرماها به‌دنبال آن در نامزدهای شغلی آینده خود هستند، ویژگی کار گروهی است؛ چراکه کارمندان باید بتوانند به‌خوبی در یک تیم با یکدیگر فعالیت داشته باشند. فرقی نمی‌کند که کارتان تیمی باشد یا تنها در جلسات مجازی تیم شرکت می‌کنید، به‌هر حال باید بتوانید با دیگر افراد تیم به‌خوبی کار کنید تا موفقیت کل تیم را رقم بزنید.

از مهارت‌های مرتبط با کار تیمی می‌توان به توانایی مذاکره با دیگران، پذیرش بازخوردها، همکاری مثبت، تیم‌سازی، رفتار طبق سیاست‌های اداری، آگاهی از مشکلات، مقابله با مشکلات، شکل‌گیری روابط بین فردی، متقاعدسازی، توانایی همکاری با شخصیت‌های پیچیده، شبکه‌سازی و خودشناسی اشاره کرد.

اخلاق کاری (Work Ethic)

کافرما به‌دنبال استخدام فردی است که از اخلاق کاری قوی برخوردار باشد؛ چراکه افرادی با چنین ویژگی شخصیتی قوانین موجود در محل کار را رعایت می‌کنند، وظایف خود را به‌موقع انجام می‌دهند و از نظم و تمرکز بالایی در ساعت‌ کاری برخوردار هستند. افرادی که اخلاق کاری دارند، می‌توانند به‌خوبی زمان‌بندی کارها را انجام دهند و در زمان مقرر کار را به موقع تحویل دهند، این در حالی است که این افراد می‌توانند کار خود را به‌صورت مستقل نیز انجام دهند. نشان دادن اخلاق کاری قوی به کارفرما مشکل است، بنابراین اگر بتوانید این مورد را به‌خوبی در درخواست شغلی خود نشان دهید، بدون تردید کارفرمای آینده خود را تحت‌تاثیر قرار می‌دهید.

از ویژگی‌های مرتبط با اخلاق کاری می‌توان به دقت بالا، آشنایی با اصول اخلاقی کسب‌وکار، رقابت‌پذیر، فداکاری، قابل اعتماد، برخورداری از استقلال کاری، مولتی‌تسک، انگیزه بالا، توجه به ددلاین هر کار، استقامت، برنامه‌ریزی، قابل اطمینان، وقت‌شناس، مدیریت زمان و مایل به یادگیری اشاره کرد.

سخن نهایی

در این مطلب سعی کردیم به معرفی مهم‌ترین مهارت های نرم بپردازیم، اکنون به‌عنوان آخرین بخش این مطلب قصد داریم به این موضوع اشاره کنیم که چگونه باید در رزومه خود به این مهارت‌های نرم اشاره کنید تا نظر کارفرما آینده خود را جلب کنید؟

مهارت‌های مرتبط با هر مهارت نرمی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم و با موقعیت شغلی شما در ارتباط هستند را در رزومه خود بیاورید، به‌ویژه حتما در شرح سابقه کاری خود به آن مهارت‌ها اشاره کنید.

در کاورلتر به مهارت‌ های نرم اشاره کنید. شما می‌توانید یک یا دو مورد از مهم‌ترین مهارت‌های نرم خود را در کاورلتر بنویسید و مثال‌هایی از هر کدام بیان کنید.

سعی کنید در طول مصاحبه شغلی به مهارت‌ های نرم اشاره کنید و حتما پیش از مصاحبه شغلی مهم‌ترین آن‌ها را یادداشت کنید تا بتوانید در طول مصاحبه مثال‌هایی از هر کدام ارائه دهید. طبیعتا هر شغلی به مهارت‌ها و تجربه‌های متفاوتی نیاز دارد، بنابراین حتما شرح شغل را به‌دقت بخوانید و بر مهارت‌های مهم‌تر تمرکز کنید.

 

ads
  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
دیدگاه خود را بنویسید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

لینک کوتاه نوشته